Ježíškův Garage Desing a Dárkování ve Znojmě

09.12.2015 09:08

Dne 4. 12. a 5. 12. 2015 se v rámci adventního programu uskutečnil adventní dobročinný jarmark, jehož součástí byly také informace o dárcovství kostní dřeně. Celá akce byla realizována znojemskou transfúzní stanicí za přítomnosti vrchní sestry Bc. Eleny Voznicové a našich studentů.

Místnost, která byla k tomuto účelu připravená, poskytla výborné zázemí, kdy si mohli zájemci vyslechnout potřebné informace, ale i hned na místě vyplnit dotazník, nechat si odebrat vzorek krve a v případě vhodnosti čekat na výzvu Českým národním registrem dárců kostní dřeně, a tak přispět k záchraně života.

Mezi našimi studenty a žáky jsou již někteří, kteří se již k tomuto kroku rozhodli dříve a v rámci této akce se zaregistrovali další.

Ke zdárnému průběhu přispěli Martina Havranová s Petrem Večeřou z 3. D a Zuzana Vyhnálková s Kristýnou Trochtovou z 2. D – všichni jsou studenti vyšší odborné školy.

To, že byl o celou akci velký zájem, svědčí přihlášení 112 lidí. Ochotných by bylo o dost více, ale bohužel někteří museli být odmítnuti z důvodu zdravotních, nebo již nesplňovali věkový limit.

Našim studentů patří poděkování, neboť svým přístupem k lidem a profesionalitou přispěli ke zdárnému průběhu akce.

Fotky jako vždy můžete vidět zde: Školní rok 2015/2016

Krátké video lze zhlédnout zde: https://youtu.be/r_E-ZCFYLbU

 

Zpět