11. ročník psychologické olympiády

22.02.2016 12:12

Dne 12. 2. 2016 se v rámci psychologické olympiády konalo školní kolo žákovských prací na téma: "Životní motto, kterým se řídím". Celkem bylo prezentováno 7 žákovských prací, které byly vybrány ze třídních kol. Soutěžící žáci byli z 2. - 4. ročníku oboru Zdravotnický asistent.

Každý soutěžící si zvolil své vlastní motto, které bylo spojeno s jejich budoucí profesí či osobním životem. Někteří využili poznatky z teoretické i praktické výuky, žáci 2. ročníku se zamýšleli nad tím, co je v jejich nasměrované cestě ještě čeká. Téma bylo obohaceno i o poznatky z různých předmětů vyučovaných na škole, převážně z  psychologie, ošetřovatelství, odborné praxe, ale i dalších předmětů, včetně všeobecně vzdělávacích.

Smyslem práce bylo zamyslet se nad tím, jaké motto je životem provází a mnohdy je pro ně zároveň i motivací. Porota měla nelehký úkol, neboť všechny práce, které si přečetla a následně byly prezentovány, byly něčím zvláštní, obohaceny o poznatky a ideály autorů.

Jakmile opadla počáteční tréma a nervozita, tak se mezi žáky i porotou vytvořilo příjemné klima, které celou soutěž provázelo. Vybrat ty nejlepší práce nebylo vůbec jednoduché, neboť soutěžící, kteří se umístili na 1. - 3. místě, měli mezi sebou rozdíl 1 bodu.

A kdo porotu nejvíce zaujal? 1. místo obsadila Karolína Pekařová z 3. B, 2. místo obhájila Kateřina Růžičková z 2. B a 3. místo Maxim Ipati z 2. A. Zvláštní ocenění od poroty bylo uděleno Adéle Beranové ze třídy 3. B.

Všem zúčastněným děkujeme za vzorný přístup v jejich přípravě a vítězům přejeme hodně úspěchů v krajském kole, které se uskuteční 10. 3. 2016 v Kyjově.


Zpět